‘Yan Yanayız projesi öğretmenler, veliler, idareciler ve öğrenciler arasında engellilik ve özel gereksinimli çocuk kavramlarına yönelik algı ve tutumları dönüştürmeyi, özel gereksinim kavramını daha yaygın ve kabul edilebilir hâle getirmeyi, farklılıklara saygı kültürünü geliştirmeyi, bağımlılık ile etkin mücadele ederek okullarda akran zorbalığını önlemeyi ve kapsayıcı eğitim ilkelerinin yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır.
Okulumuzda rehebrlik servisinin özel öğrencilerle birlikte yaptığı sanatsal etkinlikler yapılmaya devam etmektedir. Panolar yapılmıştır. Not defteri yapılmıştır.
Sanat ve el işlerinin çocuk gelişimine birçok faydası bulunur. Biz de okulda öğretmenlerimize hediye olarak öğrencilerimizle bileklik yaptık.
Her öğrencimiz kendi öğretmenine kadın öğretmenlere bileklik, erkek öğretmenlere tesbih yaparak hem eğlendi hem hediye vermenin güzeliğini yaşadı. Hediyelerini alan öğretmenlerin mutluluğu ise paha biçilemezdi. Öğrencilerimiz hediyelerini tamamladıktan sonra kendilerine ve çok sevdikleri birine daha bileklik yaparak etkinliği sonlandırdık. Çocukların çok mutlu olduğu gözlenmiştir. Bu tarz etkinliklerle okul sevgisi ve başarısının arttığı tarafımca gözlenmiştir.
Özel öğrencilerimizle de yaparak onların da gelişimine ve okulla kaynaşmasına büyük katkı sağladığı, şiddeti önlediği, stresi önlediği gözlenmiştir.
Çocuklar, biraz eğlence için el işleri yapmaya ve yaratıcılık geliştirmek için sanat işleriyle uğraşmaya bayılırlar! E madem bayılırlar, biz de sanatın faydalarını öğrenelim, bakalım gelişimlerine ne gibi katkıları var.